Theater

Lopende projecten – Current projects – Projets en cours


Februari 2019

20181218_153559

Van de auteur Kamiel Kemels, pseudoniem voor Ronny Van Cauwenbergh, regisseer ik de middeleeuwse klucht ‘Robin Hoet’. Deze auteur van gedichten en toneelstukken is afkomstig uit Rillaar waar hij heel actief bezig is met theater. De Oostendse lokale vereninging Komedie Kateie, die telkens ook in het dialect speelt, zorgt voor 10 opvoeringen dolle pret, absurde situaties en onverwachte wendingen.

Als Hertog Karel de Goede zijn troepen naar Brugge stuurt om zijn broer bij te staan, blijft hij alleen met z’n gezin en enkele bedienden achter in zijn versterkte burcht. Al gauw sluipen er ’s nachts geheimzinnige figuren door het kasteel en vreest de hertog voor zijn leven. Om zichzelf te beschermen wil hij zo snel mogelijk van zijn zoon een echte ridder maken. Maar er is een probleem. Althans voor de hertog, niet voor zijn zoon. De dochter van Karel en Margaretha schikt zich dan weer niet zo gemakkelijk naar hun wensen. Margaretha echter, houdt de touwtjes stevig in handen. En Robin Hoet? Die houdt van kasten.

Voor reservering en info: Komedie Kateie.


20 april 2019

Historisch Veurne

Info volgt.


Te boeken voor bij u thuis, uw vereniging, bedrijf of cultureel centrum.

20181011_184428‘Brief van Leonie’ schreef en bracht ik in opdracht van Dienst Cultuur Oostende. In deze korte monoloog, 25 minuten, geef ik een inkijk in het leven van drie mensen tien jaar na de eerste wereldoorlog. Het is een schets van wat de Groote Oorlog betekende voor iemand aan het front, van de kracht van brieven. Van de verwerking van het trauma dat meer vreet dan goed brengt. Van de herdenking die zo nodig is, maar ook een dubbele kracht in zich heeft.

Vraag om inlichtingen of technische fiche via het contactformulier.


 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close