Agenda

Abonneer U op de nieuwsbrief via de contactpagina.

4 juni 2023

Onzichtbaar Landschap – Britse Begraafplaats Kromfortstraat te Adinkerke. Ik lees er voor uit ‘Brief van Leonie’, een collega licht de begraafplaats en het kunstwerk toe. We doen dit in blokjes van ongeveer 25 minuten, vijf keer telkens op het halfuur vanaf 14.00 uur met een laatste keer om 16.00 uur. Het evenement gaat door in een tent, er hoeft niet gereserveerd te worden.

Onzichtbaar Landschap. Op zoek naar verdwenen begraafplaatsen uit WO I in de Westhoek’ is een project van het Regionaal Landschap Westhoek in samenwerking met CO IJzervallei, CO7, Viertoren, Polderrand, Ginter en de twintig Westhoekgemeenten. Opzet is om een verdwenen begraafplaats uit WO I terug zichtbaar te maken. Dit kan zowel een Belgische, Britse, Duitse of Franse begraafplaats zijn. Deze locaties zullen met elkaar verbonden worden via recreatieve routes waardoor het landschapsverhaal van na de oorlog in de verf gezet wordt. Een kunstenfestival volgt.

24 kunstwerken verspreid over de Westhoek zullen op die manier verdwenen sporen uit WO I weer tot leven brengen: plaatsen waar een goeie 100 jaar geleden gesneuvelden lagen begraven, waar gewonden werden verzorgd of waar tramsporen liepen om de soldaten te bevoorraden. 6 fietslussen verbinden de landschapskust en maken de verhalen opnieuw zichtbaar. Meer info via http://www.onzichtbaarlandschap.be.

Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES / Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen.

n

16 en 17 september 2023

Acteur – Historische theaterwandeling in het kasteel van Loppem. Onno vertolkt er koning Albert I van België. Het ontstaan van het kasteel en zijn bewoners worden in verschillende taferelen toegelicht. Voorstellingen op zaterdag om 16.30 en 19.30 uur. Voorstellingen op zondag om 11.00 en 14.00 uur.

Info en reservatie via deze link.

21 december 2023

Auteur – Wegens groot succes wordt de belevingsdag met het voorlezen van ‘De Kerst Slaper’ hernomen. Om 10.30 wordt u in het Brugse ommeland verwelkomt in kasteel Ten Torre met een aperitief op basis van thee. Ondertussen vertelt Heleen Goethals u meer over het ontstaan en de architectuur. Gedurende de dag serveert Valérie Hallin, theesommelier die ondertussen ook haar scones and teas in de ambtswoning van de Vlaamse eerste minister op tafel heeft gezet, u een overheerlijke afternoon tea met zelfbereide geleien en chutney’s. In de eetkamer worden door verteller Onno twee bewoners van het kasteel toegelicht en in het salon, onder het nuttigen van een thee, leest hij zijn kerstverhaal voor. Nadat u het park alsook het kasteel bezocht hebt, keert u huiswaarts met een geschenkenbox vol zoetigheden en enkele niet te versmaden verrassingen.

Info en reservatie: klik hier.

2024

Acteur en Auteur – Historisch Veurne Editie Suikerfabriek, theaterwandeling.

Info volgt.

Coming soon!

Alias Wolf

Acteur in ‘Alias Wolf’ van filmregisseur Oscar Spierenburg, Picoux Productions.

Met o.a.: Jenne Decleir, Kris Cuppens, Manon Verbeeck, Aza Declercq, Mostafa Benkouroum Jamai, Michaël Pas.

1-11, opnames alias wolf video house vilvoorde (1)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close