Boeken

U kan mij uitnodigen voor een lezing en/of signeersessie op Uw evenement. Een voorleesmoment en eventuele babbel. Surf naar Hebban.nl voor recensies van alle boeken.

Gesigneerde exemplaren kunnen tegen vergoeding van het boek + verzendkosten opgestuurd worden.

Info: onnovangelderjr@hotmail.com

Klik hier voor meer foto’s.

Op 20 november 2021 verschijnt ‘De Kerst Slaper’.

‘Vrieskou putte hem uit, hij zocht een rustplaats. Vanuit een nabijgelegen huis zag een vrouw Firmin voorbij schuifelen. Compassie laaide in haar op, de ijskristallen op de kleine ruiten smolten terstond. Ze reikte hem een kom hete soep aan en repte zich weer naar binnen.

Tranen rolden over zijn wangen, vielen tussen de ogen van de vette bouillon.’

Welke calamiteit overkwam Firmin waardoor hij de straten van Veurne afschuimde op zoek naar een plaats om te wonen? Had hij daar enig aandeel in? Hoe reageerde hij wanneer onverwacht uit een ver verleden Odette voor hem staat stond?

Een Veurnse legende inspireerde auteur Onno van Gelder jr. tot het schrijven van dit kerstverhaal voor jong en oud. ‘De Kerstslaper’ is rijkelijk voorzien van sfeervolle illustraties.Cover front Escapades Onno van Gelder jr.

‘Onder de gabardine van mijn trenchcoat brandde de brief van verlangen gelezen te worden.’

Doorheen de vier verhalen in deze bundel walst de liefde: ze is gifbeker én teder, verleidt, daagt uit. Is te allen tijde aanwezig, in een smekende brief of als diepgewortelde jeugdliefde die Victor vergeten waande. Door haar wordt Marie Ange op handen gedragen, voor Heleen is niets wat het lijkt. Ze is onvoorwaardelijk voor altijd: op Jean zijn terras bloeit de camelia.

Bloemen horen bij de liefde, hebben een eigen taal en krijgen in deze bundel een welverdiende plaats. Botanisch aquarellist Hilde Orye maakte tekeningen bij de verhalen van auteur/acteur Onno van Gelder jr. die met ‘Escapades’ aan zijn vierde boek toe is.

Prijs: € 19,50. Hardcover.

ISBN: 978 94 93210 54 7

NUR: 303

Te bestellen via uitgeverij Ambilicious, uw boekhandel of alle online shops.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 94 93210 80 6CVR_fr_MeneertjeWiegel_OnnoVanGelderjr

N° 2 In ‘Meneertje wiegel’ vertelt Pierre op nuchtere wijze over zijn jeugd, zijn jongensachtige verwondering en nieuwsgierigheid. Over het slapende dorp waar hij woonde dat wakker geschud werd door verkavelingen. Over zijn afwezige ouders. Over een markante gebeurtenis toen hij negen jaar oud was.

De uitgeverij over N° 2. Nogmaals verrast Onno ons met zijn schrijfstijl, zijn verhaal. Een verhaal waarin de spanning zich langzaam opbouwt en een terechte ontlading krijgt. Onno toont weer een andere en iets donkere kant in zijn manier van verhalen vertellen. Het verhaal meandert doorheen de bij elkaar gehouden zinnen van herinnering en heden.

Lees de recensies: ∗∗∗∗ Standaard Boekhandel,  ∗∗∗∗½ Hebban,  ∗∗∗∗∗ Goodreads

Prijs: € 13,50. Paperback.

Te bestellen via uitgeverij Ambilicous, uw boekhandel of alle online shops met ISBN 978 94 92551 73 3 en NUR 301.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 93210 73 8.


Cover front

N° 1. In ‘Brief van Leonie’ ontvangt Theo Vanbockstael uit onverwachte hoek een brief. Wat volgt is een schets van wat de Groote Oorlog betekende voor iemand aan het front, van de kracht van brieven. Van de verwerking van het trauma dat meer vreet dan goed brengt. Van de herdenking die zo nodig is, maar ook een dubbele kracht in zich heeft.

Lees de recensies: ∗∗∗∗∗ Standaard Boekhandel,  ∗∗∗∗ Hebban,  ∗∗∗∗½ Goodreads

Prijs: € 12,50. Paperback.

Te bestellen via uitgeverij Ambilicious, uw boekhandel of alle online shops met ISBN 978 94 92551 55 9 en NUR 301.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 93210 72 1.


Cover

Sterke beelden vormen het signatuur van mijn debuut ‘Passages’ (2018): een bundel intense korte verhalen. Verhalen waarin de nevel van het mysterie optrekt of blijft hangen. De illustraties en cover van Stijn Felix leggen kantelmomenten vast en vergezellen de poëtische taal.

Lees de recensies: ∗∗∗∗∗ Standaard Boekhandel,  ∗∗∗∗½ Hebban,  ∗∗∗∗ Goodreads

Prijs: € 18,00. Hardcover.

Te bestellen bij uitgeverij Ambilicious , uw boekhandel en alle onlineshops met ISBN 978 94 92551 29 0 en NUR 303.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 94 93210 23 3.

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close