Boeken

U kan mij uitnodigen voor een auteurslezing, voorleesmoment en/of signeersessie op Uw evenement. Voor België klikt u hier. Boekingen voor Nederland gebeuren via De Schrijverscentrale.nl door hier te klikken.

‘Vrieskou putte hem uit, hij zocht een rustplaats. Vanuit een nabijgelegen huis zag een vrouw Firmin voorbij schuifelen. Compassie laaide in haar op, de ijskristallen op de kleine ruiten smolten terstond. Ze reikte hem een kom hete soep aan en repte zich weer naar binnen.

Tranen rolden over zijn wangen, vielen tussen de ogen van de vette bouillon.’

Welke calamiteit overkwam Firmin waardoor hij de straten van Veurne afschuimde op zoek naar een plaats om te wonen? Had hij daar enig aandeel in? Hoe reageerde hij wanneer onverwacht uit een ver verleden Odette voor hem stond?

Een Veurnse legende inspireerde auteur Onno van Gelder jr. tot het schrijven van dit kerstverhaal voor jong en oud. Nostalgische teksten vinden een verbinding met sfeervolle illustraties, geïnspireerd op het verhaal en de stad Veurne.

Lees de recensies: **** Hebban.

Prijs: € 25,00. Hardcover, 22 illustraties, 21 x 21.

ISBN: 978 94 93275 02 7

NUR:

Te bestellen via uitgeverij Ambilicious, uw favoriete boekhandel of onlineshops.

‘The cold was exhausting Firmin. He looked around for another shelter. A woman in a nearby house saw him shuffling past. She was so flooded with compassion that the frost ferns covering her window panes melted instantly. She handed Firmin a bowl of hot broth and hurried back inside.

Tears rolled down his cheeks and dripped into the fatty broth.’

What calamity caused Firmin to scour the streets of Veurne in search of shelter? Was it his own fault? And how did he react when he was suddenly confronted with Odette, someone from his distant past?

An old Veurne legend inspired author Onno van Gelder jr. to write this Christmas story for young and old. Its nostalgia-tinted text is enhanced by atmospheric illustrations, inspired by the town of Veurne and its legend.

Price: € 25,00. Hardcover, 22 illustrations, tinted paper, 21 x 21.

ISBN: 978 94 93275 04 1

NUR: 303

Order through publisher Ambilicious, your own favourite bookshop or online.Cover front Escapades Onno van Gelder jr.

‘Onder de gabardine van mijn trenchcoat brandde de brief van verlangen gelezen te worden.’

Doorheen de vier verhalen in deze bundel walst de liefde: ze is gifbeker én teder, verleidt, daagt uit. Is te allen tijde aanwezig, in een smekende brief of als diepgewortelde jeugdliefde die Victor vergeten waande. Door haar wordt Marie Ange op handen gedragen, voor Heleen is niets wat het lijkt. Ze is onvoorwaardelijk voor altijd: op Jean zijn terras bloeit de camelia.

Bloemen horen bij de liefde, hebben een eigen taal en krijgen in deze bundel een welverdiende plaats. Botanisch aquarellist Hilde Orye maakte tekeningen bij de verhalen van auteur/acteur Onno van Gelder jr. die met ‘Escapades’ aan zijn vierde boek toe is.

Lees de recensies: **** Hebban.

Prijs: € 19,50. Hardcover.

ISBN: 978 94 93210 54 7

NUR: 303

Te bestellen via uitgeverij Ambilicious, uw boekhandel of alle online shops.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 94 93210 80 6CVR_fr_MeneertjeWiegel_OnnoVanGelderjr

N° 2 In ‘Meneertje wiegel’ vertelt Pierre op nuchtere wijze over zijn jeugd, zijn jongensachtige verwondering en nieuwsgierigheid. Over het slapende dorp waar hij woonde dat wakker geschud werd door verkavelingen. Over zijn afwezige ouders. Over een markante gebeurtenis toen hij negen jaar oud was.

De uitgeverij over N° 2. Nogmaals verrast Onno ons met zijn schrijfstijl, zijn verhaal. Een verhaal waarin de spanning zich langzaam opbouwt en een terechte ontlading krijgt. Onno toont weer een andere en iets donkere kant in zijn manier van verhalen vertellen. Het verhaal meandert doorheen de bij elkaar gehouden zinnen van herinnering en heden.

Lees de recensies: ∗∗∗∗ Standaard Boekhandel,  ∗∗∗∗½ Hebban,  ∗∗∗∗∗ Goodreads

Prijs: € 13,50. Paperback.

Te bestellen via uitgeverij Ambilicious, uw boekhandel of alle online shops met ISBN 978 94 92551 73 3 en NUR 301.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 93210 73 8.


Cover front

N° 1. In ‘Brief van Leonie’ ontvangt Theo Vanbockstael uit onverwachte hoek een brief. Wat volgt is een schets van wat de Groote Oorlog betekende voor iemand aan het front, van de kracht van brieven. Van de verwerking van het trauma dat meer vreet dan goed brengt. Van de herdenking die zo nodig is, maar ook een dubbele kracht in zich heeft.

Lees de recensies: ∗∗∗∗∗ Standaard Boekhandel,  ∗∗∗∗ Hebban,  ∗∗∗∗½ Goodreads

Prijs: € 12,50. Paperback.

Te bestellen via uitgeverij Ambilicious, uw boekhandel of alle online shops met ISBN 978 94 92551 55 9 en NUR 301.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 93210 72 1.


Cover

Sterke beelden vormen het signatuur van mijn debuut ‘Passages’ (2018): een bundel intense korte verhalen. Verhalen waarin de nevel van het mysterie optrekt of blijft hangen. De illustraties en cover van Stijn Felix leggen kantelmomenten vast en vergezellen de poëtische taal.

Lees de recensies: ∗∗∗∗∗ Standaard Boekhandel,  ∗∗∗∗½ Hebban,  ∗∗∗∗ Goodreads

Prijs: € 18,00. Hardcover.

Te bestellen bij uitgeverij Ambilicious, uw boekhandel en alle onlineshops met ISBN 978 94 92551 29 0 en NUR 303.

Ook verkrijgbaar als e-boek met ISBN 978 94 93210 23 3.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close