Vernoemd worden

In iemands interview vernoemd worden is een hele eer. Het is de geïnterviewde persoon vrij om te vermelden wie hij of zij, in mijn geval een zij, wil. Ik ben recensente Mieke Wijnants dan ook heel dankbaar.

Tijdens mijn legerdienst in Soest vulde ik mijn dagen vooral met brieven schrijven. Alleen, op mijn kamertje in het militaire hospitaal. Alleen want ik was de enige van de kamergenoten die in de mess van de onderofficieren werkte en had dus onregelmatige uren. Het versturen was gratis, je hoefde enkel ‘MD’ te schrijven waar je normaal een zegel kleefde. Soms gingen wel meer dan tien brieven per dag gezond en wel de deur uit. Naar familie en heel wat vrienden. Uitkijkend op de tuin schreef ik daar de eerste pagina’s van wat een roman zou moeten worden. Terug thuis na de dienst, vlogen die eerste hoofdstukken de lade in. Werk en theater namen toen teveel tijd in beslag.

Nu, iets meer dan dertig jaar later is mijn eerste bundel korte verhalen ‘Passages’ verschenen. Toen, in mijn flessengroen pakje met korporaalstrepen ontvangen voor ‘goed verrichte dienst’, was ik me tijdens het schrijven helemaal niet bewust dat ik ooit zoveel mensen zou plezieren met mijn woorden. En daar draait het allemaal om bij mij. Zowel bij het acteren, regisseren of schrijven: het publiek en de lezer een fijne tijd verschaffen.

Het was dus zeer hartverwarmend te lezen dat Mieke mijn boek als geschenk aanraadt. Hierbij een deel van het interview afgenomen door Mustreads Or Not! Klik hier voor het volledige artikel.

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Passages van Onno van Gelder jr. Een gevarieerde verhalenbundel die bijna poëtisch is geschreven; mooi woordgebruik en verrassend. De verhalen in ‘Passages’ kun je zonder problemen meerdere malen lezen en telkens weer iets nieuws tegenkomen.

mieke 2018 (10)

Voor de boekenliefhebber is er de site Mustreads or not! met recensies en boekennieuwtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close