Een reeks van tien

Als tiener spaarde ik mijn zakgeld op om boeken van Jules Verne te kunnen kopen. De boeken uit de reeks die toen uit was hadden een harde blauwe cover en op de rug stonden goudkleurige letters en de afbeelding van een olifant. Als kind van een jaar of zeven zaagde ik mijn ouders de oren van het hoofd om een olifant als huisdier aan te schaffen. Het werd uiteindelijk een teckel, Dax genoemd. Het sparen voor die prachtige verhalen ging mij vaak niet vlug genoeg uit schrik dat ik niet alle exemplaren zou kunnen bemachtigen.

Mijn liefde voor reeksen was toen geboren. Tijdens de jaren die volgden kwamen onder andere Agatha Christie, Emile Zola, Dostojevski naast De reis rond de wereld en andere fantastische verhalen te staan. Ook alle delen van de Harry Pottersaga pronken nu in mijn bibliotheek. Vorig jaar viel mijn oog op de boeken van Patrick Modiano. Ze hadden allemaal hetzelfde formaat en dezelfde rug. Ik liep de boekhandel uit met negen boeken, al mijn geschenkbonnen in een keer verzilverd.

Nu ik zelf auteur ben mag mijn eigen reeks tussen al die andere niet ontbreken. Sommigen onder jullie zal het al opgevallen zijn: de witte band met N° 1 op de cover van Brief van Leonie. N° 2, ik ga voor een reeks van tien, is in de maak en komt er eind dit jaar nog. Lange verhalen, korte novelles, dik of dun, er is al een idee voor een derde uitgave. De reis is nog niet volledig uitgestippeld en zal afhangen van het moment, de fantasie en inspiratie. Maar een ding is al zeker, dat is mijn hoop dat ik die reis samen met jullie mag maken.

20190527_085340 (1)

5 gedachten over “Een reeks van tien

 1. Wauw!!!

  > Bien à vous, kind regards, met vriendelijke groeten > Krist’l Peersman > > tel. +32 474 87 60 92 > >

  >

 2. Super Onno en veel succes!!!

 3. Jules Verne, ja ik had ze ook. Alleen niet keurig bewaard zoals jij 😦
  Als tiener verslond ik ook Agatha Christie, maar daar ben ik uitgegroeid. Misschien moet ik nog eens een boek van haar vastpakken. Ga eens naar de Bib moeten gaan, want ik heb zo goed als alle boeken van AC buiten gesmeten. Erg hé 🙂

  1. Smaken kunnen inderdaad veranderen over de jaren. Ik ga ook ooit alles nog es herlezen. Zelf kan ik moeilijk afstand doen van mijn boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close