De cover

En hier is ie dan: de cover van mijn nieuwste verhalenbundel ‘Escapades’. Zo blij dat ik hem eindelijk delen kan, we zijn er al zo lang mee bezig … Maar, het is nu eenmaal de gewoonte dat die pas kort voor het verschijnen van het effectieve boek getoond wordt.

Nog voor ik begon met schrijven had ik al een idee in mijn hoofd. De bundel zou als thema de liefde krijgen. Bloemen hangen onlosmakelijk vast met de liefde. Net als bij ‘Passages’ wou ik opnieuw met een kunstenaar samenwerken. Een illustrator die passende tekeningen bij de verhalen kon maken alsook een uniek coverbeeld ontwerpen.

Mijn keuze viel op Hilde Orye, botanisch aquarellist. De vlinders, vruchten en planten die ze in waterverf weergeeft zijn helder, verfijnd, trefzeker. We hebben wat gepraat: over ons werk, over ‘Escapades’. Ik gaf haar carte blanche voor de cover; enkel de hint dat ik bloemen en een ‘lichte’ prent wou gaf ik mee. Ze had ook al snel door dat ik nostalgisch ben en stelde een passende achtergrond voor het schilderij voor. Uitgeverij Ambilicious deed de rest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close