Wereldpremière River

Ergens in het najaar van 2017 deed ik auditie voor een bijrol als psychiater of psycholoog in een langspeelfilm die toen de werktitel ‘I am You’ had. In de vergaderruimte van een jongerenhuis maakte ik kennis met de regisseur die de audities afnam en de film zou maken: Laurenzo Vergeynst, 19 jaar. Behoorlijk jong mag je wel zeggen, zeker om een langspeelfilm te maken. Dat maakte mij niet uit want zelf was ik ook pas 19 toen ik mijn eerste theaterstuk regisseerde. We hadden iets gemeen.

Indien ik twijfel gehad zou hebben was die meteen gesmolten als sneeuw voor de zon. Laurenzo klonk zeer overtuigend, had een beeld voor ogen en deinsde er niet voor terug vanaf de eerste minuut duidelijke regieaanwijzingen te geven. Ik hield wel van die aanpak en deed auditie voor de twee rollen. De een was een zachter type, de ander een iets harder type. Enige dagen of weken later werd ik opgebeld. Laurenzo: ‘Onno (met redelijk Gents accent), ik zit met een probleem. Ik vind u wree goe voor beide rollen. Kiesde gij?’.

In 2018 stond ik op de set als de bitse psychiater dr. Verbeecke. De ‘slechterik’ spelen, het sprak me aan. In 2019 deden we mijn scènes nog es over, met iets andere teksten, situaties en locaties. De rushes van de eerste opnames vielen in de smaak waardoor extra budget vrijkwam, wat resulteerde in meer mogelijkheden. Eind 2020 of begin 2021 zouden we allen samen in de bioscoop zitten. Maar dat deel van het verhaal hoef ik hier niet neer te schrijven.

En dan is het nu eindelijk zover. Op woensdag 7 september 2022 gaat ‘River’ in wereldpremière op het Brusselse filmfestival BIFFF. Meteen ook in de officiële competitie White Raven. Met het parcours dat ik heb afgelegd is dit voor mij zeker de kers op de taart. Het zal genieten worden. Niet enkel van de film die ik nog niet gezien heb, maar ook van het weerzien met cast en crew.

Link naar de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GO4WkTOHLhw&t=17s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close