REALmag.

Vorig jaar ergens september of oktober, was ik op de wandel toen ik plots mijn naam hoorde. Vanop het terras van brasserie Muccka zwaaide auteur en redacteur Gert-Jan van den Bemd me toe. We kletsten wat af en het gesprek eindigde met de vraag van Gert-Jan of ik een verhaal wou schrijven voor zijn magazine Realmag. Insteek voor mijn inspiratie: hotel.

Om een lang verhaal kort te maken, mijn nieuw kortverhaal ‘Kamer 31’ is opgenomen in het achtste nummer ‘The Real’. Het magazine rond kunst, identiteit en wetenschap verschijnt een keer per jaar en de lancering dit jaar is gepland in december.

Waarom is het hotel voor velen toch zo’n magische plek? Auteur Mark Watson komt in The Guardian met deze verklaring:

Hotels herbergen een scala aan mensen die elkaar niet kennen, maar die toch de nacht onder hetzelfde dak doorbrengen en elkaars gedrag beïnvloeden, misschien zonder zich daarvan bewust te zijn: ze horen elkaars badwater weglopen, ze vangen fragmenten van gesprekken op in de lift. Een stel in de lobby is misschien al jaren samen, of geliefden op zoek naar anonimiteit. Een groepje van drie dat om twee uur in de ochtends arriveert zouden zakenpartners kunnen zijn die zojuist een deal sloten in een andere tijdzone, of moordenaars die kort ervoor het lijk van hun slachtoffer hebben gedumpt.

Een aardige poging, maar aldus de redactie van REALmag. speelt er meer. Ze gingen op reis en keerden hun hotel binnenste buiten. Ze haalden alles uit de kast, veegden het stof van onder de bedden, plukten het schaamhaar uit de doucheputjes. Het resultaat mag er zijn!

Alles in REALmag. #8 draait om het hotel, sterker nog, REALmag. #8 is een hotel: The Real! The Grand Budapest hotel, Lost in Translation, The Shining, The Great Gatsby, Psycho, Grand Hotel Europa… Er zijn nogal wat boeken en films waarin een hotel figureert. Hotels spreken blijkbaar tot de verbeelding. Maar waarom? Voor de achtste editie van REALmag. onderzoekt de redactie hun fascinatie voor het hotel. Een spannende ontdekkingsreis, vonden ze. Zeker in een tijd waarin reizen veel van haar onschuld verloren heeft.
 
REALmag. wordt gemaakt door een onbezoldigd redactieteam en met bijdragen van fotografen, schrijvers, kunstenaars, filosofen en wetenschappers die daarvoor geen financiële vergoeding krijgen. Nu de fondsen wegvallen, en de maakkosten (drukwerk) nog altijd voor de baten uitgaan, wordt The Real-editie via een Vooruit!-betaling te koop aangeboden. Wie het magazine nu reeds wil bestellen/kopen kan dat via deze link.


Met dank aan REALmag. voor een deel van deze tekst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close