Willem in het Vierkant

Een jaartje terug vroeg mijn uitgeefster me of ik een verhaal wou schrijven geïnspireerd door enkele foto’s. De vormgever van de uitgeverij Ambilicious is namelijk ook een begenadigd fotograaf. Regelmatig stuurde hij haar door de jaren heen af een toe een foto op. Om te genieten. Stilaan begon ze van de foto’s te houden en op een dag stelde ze Ton de Konig voor om die foto’s te bundelen met bij elke foto een verhaal. Of gedicht.

Zo ontstond ‘Vierkant’ en schreef ik ‘Willem’, een kortverhaal over een oud koppel dat zich voor de televisie installeert en nog wat praat vooraleer hun favoriete programma aanvangt. Willem bekijkt de foto’s van zijn nichtje en die zetten wat in gang.

Op 25 november werd het boek feestelijk voorgesteld in de Observant te Amersfoort, Nederland. Een twintigtal foto’s uit het boek hangen twee maanden in de expositieruimte. Geniet hieronder van enkele sfeerbeelden. Luister naar een fragmentje uit ‘Willem’ door hier te klikken. Het boek is te koop via de uitgeverij Ambilicious, maar ook bij je favoriete boekhandel.

2 gedachten over “Willem in het Vierkant

  1. Dag Onno, boek is besteld; ik kijk er naar uit om je verhaal (en de andere verhalen) te lezen! Groetjes, Emmy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close